Menu

Menu

ForsideVarde by BillederNyhederKalenderVarde ByProjekterFacebookOm Kontakt Formand Flemming Bynge Næstformand Poul Henning Sekretær Preben Tirstrup Kasser Ernst JessenCarsten Schultz-NielsenCarsten SundbækCarsten Pedersen Erik Steen KristensenHenrik NielsenInge JacobsenOle Thomsen DagsordenBudgetGeneralforsamlingVedtægterLinksUdviklingsplaner
Udviklingsrådet Varde By
Foto:

Opgradering af Søndergade/Ribevej

Varde By Udviklingsråd

V

Opgradering af Søndergade/Ribevej: ANKOMST VARDE
Varde Midtby har gennem de senere år gennemgået en renovering og transformation, som vi i dag kan være stolte over at vise frem, og som rigtig mange har fået øje på.
MEN vores indfaldsveje er det første man oplever og det er her meningen dannes, om der er mere at komme efter længere inde i byen…
Dette indtryk mangler i dag positiv appel, når man kommer kørende ind til Varde ad Ribevej og Søndergade:
Den lange lige strækning mod centrum er en grå oplevelse med trætte helleanlæg med brosten, fortov flankeret af SF sten eller grå granitskærver, vejtræer, der ikke trives, manglende afstribning på vej og dårlig asfalt osv.
Der er dog også eksempler på fine grønne forhaver og gode private initiativer på egen huse.
En forskønnelse og mere grøn opgradering af Søndergade/Ribevej har stået højt på ønskelisten – både hos Udviklingsrådet og hos beboerne i Varde Syd, der på borgermøder i 2016 og 2019 har peget på flere mulige forbedringer.
Der har været møder med kommunen, og der er plantet om i nogle bede, snakket om cykelstier, vejtræer og om skolevej med mere. Det har mest båret præg af lappeløsninger.
Vi har manglet en helhedsplan gældende for området.
Vores vedholdenhed har imidlertid haft Poul Erik Bechs bevågenhed, så i en mail til Udviklingsrådet har han givet os løfte om finansiering af udarbejdelse af en helhedsplan for Søndergade / Ribevej, støttet af ”Ketty og Poul Erik Bechs almennyttige fond”. Desuden tænkes også kunst ind i projektet.
Udviklingsrådet er gået i dialog med Kommunen og på et møde denne uge blev det besluttet at Helene Plet, PLET arkitektur udarbejder et forslag til helhedsplanen i samarbejde med Kommunen, Udviklingsrådet og Bevaringsforeningen.
Vi kalder projektet ”ANKOMST VARDE”.
Der vil blive kigget på helhedsindtryk af vej, helleanlæg, beplantning, ligesom ejendommene bliver en vigtig del af helhedsplanen.
Hensigten er naturligvis at beboerne langs Søndergade og Ribevej bliver inddraget. Vi vil indkalde til møde herom senere og vi glæder vi os i Udviklingsrådet til at være del af denne proces.

fredag 18 jun 2021 - Preben Tirstrup
Vist: 565 gange